Oportunitățile de finanțare disponibile în exercițiul financiar 2021-2027, prezentate autorităților publice din Prahova

Delegația Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, condusă de directorul general, Liviu Gabriel Mușat a participat, marți, 14 noiembrie, începând cu ora 12:00, la un eveniment de prezentare a oportunităților de finanțare disponibile în exercițiul financiar 2021-2027, prin Programul Regional (PR) Sud-Muntenia și Programul Tranziție Justă (PTJ).

Întâlnirea a avut loc la solicitarea prefectului județului Prahova, Virgiliu-Daniel Nanu, și a strâns peste 50 de participanți. La eveniment au participat reprezentanții unităților administrativ teritoriale din județul Prahova, care au aflat informații menite să le faciliteze accesul la fondurile europene.

ADR Sud-Muntenia și-a propus să vină în întâmpinarea potențialilor beneficiari din județul Prahova și din regiune prin aceste întâlniri de lucru, oferind informații despre tendințele și prioritățile PRSM 2021-2027 și PTJ 2021-2027.

În calitate de Autoritate de management pentru PR SM 2021-2027, Agenția va gestiona peste 1,57 miliarde de euro pentru cetățenii din județele componente ale regiunii - Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman.

De asemenea, prin PTJ, ADR Sud-Muntenia în calitate de Organism Intermediar (OI) va administra în total peste 277 milioane de euro prin PTJ, fonduri ce vor putea fi accesate de companiile și administrațiile publice locale din Prahova, pentru a face față provocărilor economice și sociale legate de tranziția către o economie verde. Tot prin PTJ, în Prahova vor fi create 1.600 noi locuri de muncă, se vor înființa 369 de întreprinderi noi, 3.173 șomeri vor beneficia de programe de reconversie profesională și vor exista noi capacități de energie verde de 34 MW.

Mai multe informații despre programele gestionate de ADR Sud-Muntenia puteți găsi pe site-ul Agenției: https://www.adrmuntenia.ro/ și site-ul dedicat PR SM https://2021-2027.adrmuntenia.ro/.

Distribuie aceasta pagină pe :