ADR Sud-Muntenia, prezentă la Conferința Internațională – Performanța Energetică a Clădirilor

Biblioteca Națională a României găzduiește în perioada 8-9 iunie, cea de-a XV-a ediție a Conferinței Internaționale – Performanța Energetică a Clădirilor (RCEPB). Evenimentul cu tema „Strategii și instrumente pentru NZEB și ZEB – între obligații și posibilități”, este organizată de Ordinul Auditorilor Energetici din România și Asociația Inginerilor de Instalații din România cu sprijinul Universității Tehnice de Construcții – București și Universității Europene pentru Dezvoltare Durabilă Inteligentă a Zonelor Urbane de Coastă sub egida Build-Up (portalul european pentru eficiență energetică în clădiri) și EUSEW (săptămâna europeană a surselor de energie regenerabile).

Din partea Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia au participat la eveniment directorul general, Liviu Gabriel Mușat și Cătălin Lungu, expertul tehnic al Agenției, în cadrul UIP E.L.E.N.A.. În cadrul conferinței, Liviu Gabriel Mușat a primit premiul de excelență pentru contribuția avută în dezvoltarea durabilă inteligentă a regiunii Sud-Muntenia.

Organizatorii și-au propus să abordeze subiecte care se încadrează în actualul context dominat de problemele generate de încălzirea globală și necesitatea reducerii utilizării combustibililor fosili sau chiar a interzicerii acestora. Printre subiectele prezentate de directorul general al ADR Sud-Muntenia, Liviu Gabriel Mușat s-au aflat: derularea proiectului E.L.E.N.A. în regiunea Sud-Muntenia; stadiul ghidurilor solicitantului pentru promovarea eficienței energetice și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin investiții în locuințe multifamiliale și în clădiri publice; instrumentul financiar „Eficiența energetică în locuințe individuale”. 

În cadrul conferinței, Liviu Gabriel Mușat a primit premiul de excelență pentru contribuția avută în dezvoltarea durabilă inteligentă a regiunii Sud-Muntenia.

Experții în domeniu invitați să participe la această ediție a RCEPB, vor aborda și teme precum economia circulară privind echipamentele, materialele de construcții și digitalizarea mediului construit, determinanți fiind în atingerea scopului de a realiza un fond de clădirii cu zero emisii de carbon până în anul 2050.

Distribuie aceasta pagină pe :