Miercuri, 7 august a.c., la sediul Consiliului Județean Argeș, a avut loc sesiunea de instruire pentru beneficiarii proiectelor de drumuri județene finanțate din Programul Regional (PR) Sud-Muntenia 2021-2027.
Din partea Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a participat directorul general, Liviu Gabriel Mușat, directorul Direcției Autoritatea de Management PR Sud-Muntenia 2021-2027, Gabriela Călin și directorul Cabinetului Directorului General, Andreea-Mirela Tache, alături de președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă.
Evenimentul a reunit reprezentanți ai structurii de conducere a consiliilor județene din regiunea Sud-Muntenia și ai ADR Sud-Muntenia, precum și ai echipelor de implementare a proiectelor.
În acest context, cei aproximativ 35 de participanți la eveniment au primit informaţii utile despre etapele implementării proiectelor.
Reprezentanţii ADR Sud-Muntenia au oferit informaţii importante despre monitorizarea și evaluarea activităților din cadrul proiectelor, măsurarea şi raportarea progresului, achiziţiile publice realizate, dar şi despre instrucţiunile de prefinanţare, plata şi rambursarea cheltuielilor efectuate în cadrul proiectelor.
Totodată, beneficiarii care au primit finanțare nerambursabilă europeană în cadrul apelului de proiecte dedicat drumurilor județene, au primit informații utile despre obligațiile prevăzute în Ghidul solicitantului și cele privind măsurile de vizibilitate, transparență și comunicare, conform Ghidului de identitate vizuală.
În cadrul apelului de proiecte destinat drumurilor județene, au fost depuse unsprezece proiecte, (trei dintre acestea fiind etapizate). Din acestea, șapte sunt în prezent în faza de implementare, având o valoare totală de peste 400 de milioane de euro. Prin intermediul acestor proiecte, se va construi o rețea de aproape 117 kilometri de piste ciclabile și se vor moderniza sau reconstrui peste 380 de kilometri de drumuri județene.
Prin organizarea acestui seminar de instruire, ADR Sud-Muntenia continuă procesul de susținere a beneficiarilor de fonduri europene prin informarea lor constantă, astfel încât proiectele de investiții depuse de aceștia să determine creșterea competitivității economice și îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților locale și regionale pentru dezvoltarea mediului de afaceri, a infrastructurii și a serviciilor.